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Campo DC Valor Lengua/Idioma
dc.contributor.authorMigues, Ignacio-
dc.contributor.authorRivas, Fernando-
dc.contributor.authorMoyna, Guillermo-
dc.contributor.authorKelly, Simon D.-
dc.contributor.authorHeinzen, Horacio-
dc.date.accessioned2023-11-17T17:13:29Z-
dc.date.available2023-11-17T17:13:29Z-
dc.date.issued2022-
dc.identifier.citationMigues, I, Rivas, F, Moyna, G, y otros. "Predicting mandarin fruit acceptability: from high-field to Benchtop NMR spectroscopy". Foods. [en línea] 2022, vol. 11, n° 16, pp. 1-8. DOI: https://doi.org/10.3390/foods11150000es
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12008/41306-
dc.description.abstractRecent advances in nuclear magnetic resonance (NMR) have led to the development of low-field benchtop NMR systems with improved sensitivity and resolution suitable for use in research and quality-control laboratories. Compared to their high-resolution counterparts, their lower purchase and running costs make them a good alternative for routine use. In this article, we show the adaptation of a method for predicting the consumer acceptability of mandarins, originally reported using a high-field 400 MHz NMR spectrometer, to benchtop 60 MHz NMR systems. Our findings reveal that both instruments yield comparable results regarding sugar and citric acid levels, leading to the development of virtually identical predictive linear models. However, the lower cost of benchtop NMR systems would allow cultivators to implement this chemometric-based method as an additional tool for the selection of new cultivars.es
dc.format.mimetypeapplication/pdfes
dc.language.isoenes
dc.publisherMDPIes
dc.relation.ispartofFoods v.11, n° 16, 2022. -- pp. 1-8es
dc.rightsLas obras depositadas en el Repositorio se rigen por la Ordenanza de los Derechos de la Propiedad Intelectual de la Universidad de la República.(Res. Nº 91 de C.D.C. de 8/III/1994 – D.O. 7/IV/1994) y por la Ordenanza del Repositorio Abierto de la Universidad de la República (Res. Nº 16 de C.D.C. de 07/10/2014)es
dc.subject.otherESPECTROSCOPIAes
dc.subject.otherFRUTASes
dc.subject.otherMANDARINAes
dc.subject.otherESPECTROSCOPIA DE RESONANCIA MAGNETICA NUCLEARes
dc.titlePredicting mandarin fruit acceptability: from high-field to Benchtop NMR spectroscopyes
dc.typeArtículoes
dc.contributor.filiacionMigues Ignacio, Universidad de la República (Uruguay). Facultad de Química, Departamento de Química Orgánica, Laboratorio de Farmacognosia y Productos Naturales; Programa de Posgrados de la Facultad de Química-
dc.contributor.filiacionRivas Fernando, Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria (INIA) (Uruguay). Programa Nacional de Investigación en Producción Citrícola-
dc.contributor.filiacionMoyna Guillermo, Universidad de la República (Uruguay). CENUR Litoral Norte, Departamento de Química del Litoral, Laboratorio de Espectroscopía y Fisicoquímica Orgánica-
dc.contributor.filiacionKelly Simon D., International Atomic Energy Agency (Austria). Department of Nuclear Sciences and Applications, Food Safety Control Laboratory, Joint FAO/IAEA Centre of Nuclear Techniques in Food and Agriculture-
dc.contributor.filiacionHeinzen Horacio, Universidad de la República (Uruguay). Facultad de Química, Departamento de Química Orgánica, Laboratorio de Farmacognosia y Productos Naturales-
dc.rights.licenceLicencia Creative Commons Atribución (CC - By 4.0)es
dc.identifier.doihttps://doi.org/10.3390/foods11150000-
Aparece en las colecciones: Publicaciones académicas y científicas - Facultad de Química

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