Por favor, use este identificador para citar o enlazar este ítem:
https://hdl.handle.net/20.500.12008/40850
Cómo citar
Registro completo de metadatos
Campo DC | Valor | Lengua/Idioma |
---|---|---|
dc.contributor.author | Dauber, Cecilia | - |
dc.contributor.author | Carreras, Tatiana | - |
dc.contributor.author | Casarotto Daniel, Gabriela | - |
dc.contributor.author | Cabrera, Fabiana | - |
dc.contributor.author | Liscano, Adriana | - |
dc.contributor.author | Vicente, Gabriela | - |
dc.contributor.author | Britos, Alejandro | - |
dc.contributor.author | Carro, Silvana | - |
dc.contributor.author | Cajarville, Cecilia | - |
dc.contributor.author | Gámbaro, Adriana | - |
dc.contributor.author | Vieitez, Ignacio | - |
dc.date.accessioned | 2023-10-27T15:39:02Z | - |
dc.date.available | 2023-10-27T15:39:02Z | - |
dc.date.issued | 2022 | - |
dc.identifier.citation | Dauber, C, Carreras, T, Casarotto Daniel, G, [y otros autores]. "Adding sunflower or soybean oil to goat’s pasture-based diet improves the lipid profile without changing the sensory characteristics of milk". Journal of Applied Animal Research. [en línea] 2022, 50(1): 204-212, doi: https://doi.org/10.1080/09712119.2022.2056464 | es |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/20.500.12008/40850 | - |
dc.description.abstract | The lipid profile of milk from grazing goats supplemented with vegetable oils was evaluated. Twenty-seven Saanen goats consuming pasture were grouped and supplemented with 3 concentrates: without added oil (control, C) and with added sunflower (SFO) or soybean oil (SBO) until 6% ether extract (diet basis). Fat content and sensory profile of milk were not modified. Vaccenic acid increased for SBO and SFO (1.5% vs. 2.6% and 2.7% respectively; p < 0.01), and cis-9, trans-11 conjugated linoleic acid from 0.6% to 0.8% for treated groups (p < 0.01). Oil supplementation resulted effective to decrease the saturated/unsaturated ratio of grazing goat’s milk. | es |
dc.format.mimetype | application/pdf | es |
dc.language.iso | en | es |
dc.publisher | Taylor & Francis | es |
dc.relation.ispartof | Journal of Applied Animal Research v.50, n°1, 2022. -- pp. 204-212 | es |
dc.rights | Las obras depositadas en el Repositorio se rigen por la Ordenanza de los Derechos de la Propiedad Intelectual de la Universidad de la República.(Res. Nº 91 de C.D.C. de 8/III/1994 – D.O. 7/IV/1994) y por la Ordenanza del Repositorio Abierto de la Universidad de la República (Res. Nº 16 de C.D.C. de 07/10/2014) | es |
dc.subject | LECHE DE CABRA | es |
dc.subject | ACIDO LINOLEICO | es |
dc.subject | ACIDO VACCENICO | es |
dc.subject | ACIDOS GRASOS | es |
dc.subject | ACEITE | es |
dc.subject | SUPLEMENTACION | es |
dc.subject | PERFIL SENSORIAL | es |
dc.title | Adding sunflower or soybean oil to goat’s pasture-based diet improves the lipid profile without changing the sensory characteristics of milk | es |
dc.type | Artículo | es |
dc.contributor.filiacion | Dauber Cecilia, Departamento de Ciencia y Tecnología de Alimentos, Facultad de Química, Universidad de la República (Montevideo, Uruguay) | - |
dc.contributor.filiacion | Carreras Tatiana, Departamento de Ciencia y Tecnología de Alimentos, Facultad de Química, Universidad de la República (Montevideo, Uruguay) | - |
dc.contributor.filiacion | Casarotto Daniel Gabriela, Departamento de Producción Animal, Facultad de Veterinaria, Universidad de la República (Montevideo, Uruguay) | - |
dc.contributor.filiacion | Cabrera Fabiana, Unidad Académica de Ciencia y Tecnología de la Leche, Facultad de Veterinaria, Universidad de la República (Montevideo, Uruguay) | - |
dc.contributor.filiacion | Liscano Adriana, Unidad Académica de Ciencia y Tecnología de la Leche, Facultad de Veterinaria, Universidad de la República (Montevideo, Uruguay) | - |
dc.contributor.filiacion | Vicente Gabriela, Unidad Académica de Ciencia y Tecnología de la Leche, Facultad de Veterinaria, Universidad de la República (Montevideo, Uruguay) | - |
dc.contributor.filiacion | Britos Alejandro, Departamento de Producción Animal, Facultad de Veterinaria, Universidad de la República (Montevideo, Uruguay) | - |
dc.contributor.filiacion | Carro Silvana, Unidad Académica de Ciencia y Tecnología de la Leche, Facultad de Veterinaria, Universidad de la República (Montevideo, Uruguay) | - |
dc.contributor.filiacion | Cajarville Cecilia, Departamento de Producción Animal, Facultad de Veterinaria, Universidad de la República (Montevideo, Uruguay) | - |
dc.contributor.filiacion | Gámbaro Adriana, Departamento de Ciencia y Tecnología de Alimentos, Facultad de Química, Universidad de la República (Montevideo, Uruguay) | - |
dc.contributor.filiacion | Vieitez Ignacio, Departamento de Ciencia y Tecnología de Alimentos, Facultad de Química, Universidad de la República (Montevideo, Uruguay) | - |
dc.rights.licence | Licencia Creative Commons Atribución (CC - By 4.0) | es |
dc.identifier.doi | https://doi.org/10.1080/09712119.2022.2056464 | - |
Aparece en las colecciones: | Publicaciones académicas y científicas - Facultad de Química |
Ficheros en este ítem:
Fichero | Descripción | Tamaño | Formato | ||
---|---|---|---|---|---|
AA Dauber, Cecilia et al. Journal of Applied Animal Research v. 50 (1), 2022. -- pp. 204-212.pdf | 1,3 MB | Adobe PDF | Visualizar/Abrir |
Este ítem está sujeto a una licencia Creative Commons Licencia Creative Commons