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Por favor, use este identificador para citar o enlazar este ítem: https://hdl.handle.net/20.500.12008/51534 Cómo citar
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Campo DC Valor Lengua/Idioma
dc.contributor.authorFraga Cotelo, Martín-
dc.contributor.authorFernández Ciganda, Sofía-
dc.contributor.authorPerelmuter, Karen-
dc.contributor.authorPomiés Figueroa, Nicolle-
dc.contributor.authorCajarville, Cecilia-
dc.contributor.authorZunino Abirad, Pablo-
dc.date.accessioned2025-09-10T13:04:17Z-
dc.date.available2025-09-10T13:04:17Z-
dc.date.issued2018-
dc.identifier.citationFraga Cotelo, M, Fernández Ciganda, S, Perelmuter, K, Pomiés Figueroa, N, Cajarville, C y Zunino Abirad, P. The use of Prevotella bryantii 3C5 for modulation of the ruminal environment in an ovine model. Brazilian Journal of Microbiology. [en línea] 2018, 49S, 101–106es
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12008/51534-
dc.description.abstractIn the Southern Hemisphere, ruminants are mostly raised in grazing systems where animalsconsume forage and are supplemented with low amounts of concentrates. Concentratesare usually given separately and are rapidly ingested. This practice leads to changingrumen environment conditions during the day, may alter the rumen microbial metabolismand could affect host performance. The native ruminal Prevotella bryantii strain 3C5 wasadministered every 48 h to wethers under experimental conditions simulating Southern-Hemisphere feeding to evaluate its potential as a rumen fermentation modulator. Theinoculum potential was assessed on day 17. The ammonia nitrogen (NH3-N), volatile fattyacids and ruminal pH were monitored on a 24-h basis 19 days after the beginning ofthe experiment, and the microbial community structure was assessed by pyrosequencing.The administration of P. bryantii modified the fermentation products and daily pH valuescompared to the control. The NH3-N concentration in the rumen of treated animals wassignificantly higher than that of the untreated animals. Modification of the ruminal envi-ronment and fermentation pathways was achieved without altering the general structureof the microbial community or the potential methane production. P. bryantii 3C5 could beconsidered in potential probiotic formulations for ruminants in semi-intensive systems.es
dc.format.extent6 pes
dc.format.mimetypeapplication/pdfes
dc.language.isoeses
dc.relation.ispartofBrazilian Journal of Microbiology, 2018, 49S, 101–106es
dc.rightsLas obras depositadas en el Repositorio se rigen por la Ordenanza de los Derechos de la Propiedad Intelectual de la Universidad de la República.(Res. Nº 91 de C.D.C. de 8/III/1994 – D.O. 7/IV/1994) y por la Ordenanza del Repositorio Abierto de la Universidad de la República (Res. Nº 16 de C.D.C. de 07/10/2014)es
dc.subject.otherOVINOSes
dc.subject.otherPROBIOTICOSes
dc.subject.otherRUMENes
dc.subject.otherPREVOTELLAes
dc.subject.otherDIGESTION RUMINALes
dc.titleThe use of Prevotella bryantii 3C5 for modulation of the ruminal environment in an ovine modeles
dc.typeArtículoes
dc.contributor.filiacionFraga Cotelo Martín, Instituto de Investigaciones Biológicas Clemente Estable. Departamento de Microbiología ; Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria (INIA). Plataforma de Investigación en Salud Animal-
dc.contributor.filiacionFernández Ciganda Sofía, Instituto de Investigaciones Biológicas Clemente Estable. Departamento de Microbiología-
dc.contributor.filiacionPerelmuter Karen, Instituto de Investigaciones Biológicas Clemente Estable. Departamento de Microbiología-
dc.contributor.filiacionPomiés Figueroa Nicolle, Instituto de Investigaciones Biológicas Clemente Estable. Departamento de Microbiología ; Universidad de la República (Uruguay). Facultad de Veterinaria. Departamento de Nutrición Animal-
dc.contributor.filiacionCajarville Cecilia, Universidad de la República (Uruguay). Facultad de Veterinaria. Departamento de Nutrición Animal-
dc.contributor.filiacionZunino Abirad Pablo, Instituto de Investigaciones Biológicas Clemente Estable. Departamento de Microbiología-
dc.rights.licenceLicencia Creative Commons Atribución - No Comercial - Sin Derivadas (CC - By-NC-ND 4.0)es
dc.identifier.doihttps://doi.org/10.1016/j.bjm.2018.07.004-
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