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https://hdl.handle.net/20.500.12008/48188
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Campo DC | Valor | Lengua/Idioma |
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dc.contributor.author | García y Santos Milburn, María del Carmen | - |
dc.contributor.author | Bettucci, Lina | - |
dc.contributor.author | Britos Arcaus, Alejandro | - |
dc.contributor.author | Cajarville, Cecilia | - |
dc.date.accessioned | 2025-02-05T15:52:16Z | - |
dc.date.available | 2025-02-05T15:52:16Z | - |
dc.date.issued | 2023 | - |
dc.identifier.citation | García y Santos Milburn, M, Bettucci, L, Britos Arcaus, A y Cajarville, C. Longer ensilage time improve rumen fermentation of high moisture – High-tannin sorghum grain. Journal of Agriculture and Food Research. [en línea] 2023, 14, 1-5 | es |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/20.500.12008/48188 | - |
dc.description.abstract | The high moisture sorghum grain silage is an important source of feed for livestock in Uruguay and some regions of the world. That is why this study aimed to evaluate the effect of ensilage time, moisture content, and variety on the in vitro fermentation ruminal parameters of moist sorghum grain stored in experimental silos. This study was conducted to analyze gas production in vitro of two sorghum grains varieties, with high and low-tannin content, ensiled with15–25%, 26–32%, and 33–42% moisture content 30, 90, and 180 d of ensilage in experimental silos. Total gas production was higher in low-tannin grains than in those with high-tannin, regardless of the ensilage time or the moisture content. Differences in the gas production rate were also observed in the interactions between tannin and moisture content, ensilage time, and moisture content as between tannin content and moisture contents for the lag time. Moreover, medium moisture content promoted the fermentability in hightannin grains and high moisture in low-tannin grains. The fermentability of both high and low-tannin grains was enhanced with increasing ensilage time. | es |
dc.format.extent | 5 p | es |
dc.format.mimetype | application/pdf | es |
dc.language.iso | en | es |
dc.relation.ispartof | Journal of Agriculture and Food Research, 2023, 14, 1-5 | es |
dc.rights | Las obras depositadas en el Repositorio se rigen por la Ordenanza de los Derechos de la Propiedad Intelectual de la Universidad de la República.(Res. Nº 91 de C.D.C. de 8/III/1994 – D.O. 7/IV/1994) y por la Ordenanza del Repositorio Abierto de la Universidad de la República (Res. Nº 16 de C.D.C. de 07/10/2014) | es |
dc.subject.other | ENSILADO | es |
dc.subject.other | DIGESTION RUMINAL | es |
dc.subject.other | SORGO EN GRANO | es |
dc.subject.other | TANINOS | es |
dc.title | Longer ensilage time improve rumen fermentation of high moisture – High-tannin sorghum grain | es |
dc.type | Artículo | es |
dc.contributor.filiacion | García y Santos Milburn María del Carmen, Universidad de la República (Uruguay). Facultad de Veterinaria. Laboratorio de Toxicología | - |
dc.contributor.filiacion | Bettucci Lina, Universidad de la República (Uruguay). Facultad de Ciencias - Facultad de Ingeniería. Laboratorio de Micología | - |
dc.contributor.filiacion | Britos Arcaus Alejandro, Universidad de la República (Uruguay). Facultad de Veterinaria. Departamento de Producción Animal y Salud en los Sistemas Productivos (IPAV) | - |
dc.contributor.filiacion | Cajarville Cecilia, Universidad de la República (Uruguay). Facultad de Veterinaria. Departamento de Producción Animal y Salud en los Sistemas Productivos (IPAV) | - |
dc.rights.licence | Licencia Creative Commons Atribución (CC - By 4.0) | es |
dc.identifier.doi | https://doi.org/10.1016/j.jafr.2023.100727 | - |
Aparece en las colecciones: | Publicaciones académicas y científicas - Facultad de Veterinaria |
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