english Icono del idioma   español Icono del idioma  

Por favor, use este identificador para citar o enlazar este ítem: https://hdl.handle.net/20.500.12008/48188 Cómo citar
Registro completo de metadatos
Campo DC Valor Lengua/Idioma
dc.contributor.authorGarcía y Santos Milburn, María del Carmen-
dc.contributor.authorBettucci, Lina-
dc.contributor.authorBritos Arcaus, Alejandro-
dc.contributor.authorCajarville, Cecilia-
dc.date.accessioned2025-02-05T15:52:16Z-
dc.date.available2025-02-05T15:52:16Z-
dc.date.issued2023-
dc.identifier.citationGarcía y Santos Milburn, M, Bettucci, L, Britos Arcaus, A y Cajarville, C. Longer ensilage time improve rumen fermentation of high moisture – High-tannin sorghum grain. Journal of Agriculture and Food Research. [en línea] 2023, 14, 1-5es
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12008/48188-
dc.description.abstractThe high moisture sorghum grain silage is an important source of feed for livestock in Uruguay and some regions of the world. That is why this study aimed to evaluate the effect of ensilage time, moisture content, and variety on the in vitro fermentation ruminal parameters of moist sorghum grain stored in experimental silos. This study was conducted to analyze gas production in vitro of two sorghum grains varieties, with high and low-tannin content, ensiled with15–25%, 26–32%, and 33–42% moisture content 30, 90, and 180 d of ensilage in experimental silos. Total gas production was higher in low-tannin grains than in those with high-tannin, regardless of the ensilage time or the moisture content. Differences in the gas production rate were also observed in the interactions between tannin and moisture content, ensilage time, and moisture content as between tannin content and moisture contents for the lag time. Moreover, medium moisture content promoted the fermentability in hightannin grains and high moisture in low-tannin grains. The fermentability of both high and low-tannin grains was enhanced with increasing ensilage time.es
dc.format.extent5 pes
dc.format.mimetypeapplication/pdfes
dc.language.isoenes
dc.relation.ispartofJournal of Agriculture and Food Research, 2023, 14, 1-5es
dc.rightsLas obras depositadas en el Repositorio se rigen por la Ordenanza de los Derechos de la Propiedad Intelectual de la Universidad de la República.(Res. Nº 91 de C.D.C. de 8/III/1994 – D.O. 7/IV/1994) y por la Ordenanza del Repositorio Abierto de la Universidad de la República (Res. Nº 16 de C.D.C. de 07/10/2014)es
dc.subject.otherENSILADOes
dc.subject.otherDIGESTION RUMINALes
dc.subject.otherSORGO EN GRANOes
dc.subject.otherTANINOSes
dc.titleLonger ensilage time improve rumen fermentation of high moisture – High-tannin sorghum graines
dc.typeArtículoes
dc.contributor.filiacionGarcía y Santos Milburn María del Carmen, Universidad de la República (Uruguay). Facultad de Veterinaria. Laboratorio de Toxicología-
dc.contributor.filiacionBettucci Lina, Universidad de la República (Uruguay). Facultad de Ciencias - Facultad de Ingeniería. Laboratorio de Micología-
dc.contributor.filiacionBritos Arcaus Alejandro, Universidad de la República (Uruguay). Facultad de Veterinaria. Departamento de Producción Animal y Salud en los Sistemas Productivos (IPAV)-
dc.contributor.filiacionCajarville Cecilia, Universidad de la República (Uruguay). Facultad de Veterinaria. Departamento de Producción Animal y Salud en los Sistemas Productivos (IPAV)-
dc.rights.licenceLicencia Creative Commons Atribución (CC - By 4.0)es
dc.identifier.doihttps://doi.org/10.1016/j.jafr.2023.100727-
Aparece en las colecciones: Publicaciones académicas y científicas - Facultad de Veterinaria

Ficheros en este ítem:
Fichero Descripción Tamaño Formato   
C6.pdf644,77 kBAdobe PDFVisualizar/Abrir


Este ítem está sujeto a una licencia Creative Commons Licencia Creative Commons Creative Commons