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Por favor, use este identificador para citar o enlazar este ítem: https://hdl.handle.net/20.500.12008/38882 Cómo citar
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dc.contributor.authorWindsor, Fredric M.-
dc.contributor.authorArmenteras, Dolors-
dc.contributor.authorFort, Hugo-
dc.date.accessioned2023-08-02T17:19:20Z-
dc.date.available2023-08-02T17:19:20Z-
dc.date.issued2022-
dc.identifier.citationWindsor, F, Armenteras, D y Fort, H. [y otros autores]. "Network science: applications for sustainable agroecosystems and food security". Perspectives in Ecology and Conservation. [en línea] 2022, 20(2):79-90. 12 h. DOI: 10.1016/j.pecon.2022.03.001es
dc.identifier.issn2530-0644-
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12008/38882-
dc.descriptionArtículo realizado por más de veinticinco autores.es
dc.description.abstractThe global challenge of feeding two billion more people by 2050, using more sustainable agricultural practices whilst dealing with uncertainties associated with environmental change, requires a transformation of food systems. We present a new perspective for how advances in network science can provide novel ways to better understand, harness, and restore multiple ecological processes in agricultural environments. We describe: (i) a network-focused framework for managing agro-ecosystems that accounts for the multiple interactions between biodiversity and associated ecosystem services; (ii) guidance for incorporating socio-economic factors into ecological networks; and (iii) the potential to upscale network methods to inform efforts to build resilience, including global food-supply chains. In doing so we aim to facilitate the application of network science as a systems-based way to tackle the challenges of securing an equitable distribution of food.es
dc.format.extent12 h.es
dc.format.mimetypeapplication/pdfes
dc.language.isoen_USes
dc.publisherElsevier B.V.es
dc.relation.ispartofPerspectives in Ecology and Conservation, 2022, 20(2):79-90.es
dc.rightsLas obras depositadas en el Repositorio se rigen por la Ordenanza de los Derechos de la Propiedad Intelectual de la Universidad de la República.(Res. Nº 91 de C.D.C. de 8/III/1994 – D.O. 7/IV/1994) y por la Ordenanza del Repositorio Abierto de la Universidad de la República (Res. Nº 16 de C.D.C. de 07/10/2014)es
dc.subjectAgriculturees
dc.subjectBiodiversityes
dc.subjectEcological networkses
dc.subjectCropses
dc.subjectFood productiones
dc.subjectResiliencees
dc.titleNetwork science: applications for sustainable agroecosystems and food securityes
dc.typeArtículoes
dc.contributor.filiacionWindsor Fredric M.-
dc.contributor.filiacionArmenteras Dolors-
dc.contributor.filiacionFort Hugo, Universidad de la República (Uruguay). Facultad de Ciencias. Instituto de Física.-
dc.rights.licenceLicencia Creative Commons Atribución (CC - By 4.0)es
dc.identifier.doi10.1016/j.pecon.2022.03.001-
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