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Por favor, use este identificador para citar o enlazar este ítem: https://hdl.handle.net/20.500.12008/31897 Cómo citar
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Campo DC Valor Lengua/Idioma
dc.contributor.authorRoldán, Diego M.-
dc.contributor.authorKyrpides, Nikos-
dc.contributor.authorWoyke, Tanja-
dc.contributor.authorShapiro, Nicole-
dc.contributor.authorWhitman, William B.-
dc.contributor.authorKralova, Stanislava-
dc.contributor.authorSedlacek, Ivo-
dc.contributor.authorBusse Hans, Jurgen-
dc.contributor.authorMenes, Rodrigo Javier-
dc.date.accessioned2022-06-09T14:53:46Z-
dc.date.available2022-06-09T14:53:46Z-
dc.date.issued2020-
dc.identifier.citationRoldán, D, Kyrpides, N, Woyke, T. [y otros] "Hymenobacter artigasi sp. nov., isolated from air sampling in maritime Antarctica". International journal of systematic and evolutionary microbiology. [en línea] 2020, 70(9): 4935-4941. 7 h. DOI: 10.1099/ijsem.0.004362es
dc.identifier.issn1466-5034-
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12008/31897-
dc.description.abstractA rod-shaped and Gram-stain-negative bacterial strain, 1BT, was isolated from an air sample collected at King George Island, maritime Antarctica. Strain 1BT is strictly aerobic, psychrophilic, catalase-positive, oxidase-positive and non-motile. Growth of strain 1BT is observed at 0–20 °C (optimum, 10 °C), pH 6.0–8.0 (optimum, pH 8.0) and in the presence of 0–1.0% NaCl (optimum, 0.5 % NaCl). Phylogenetic analysis based on 16S rRNA gene sequences places strain 1BT within the genus Hymenobacter and shows the highest similarity to Hymenobacter antarcticus VUG-A42aaT (97.5 %). The predominant menaquinone of strain 1BT is MK-7 and the major fatty acids (>10 %) comprise summed feature 3 (C16 : 1  ω7c and/or C16 : 1  ω6c; 32.5 %), iso-C15 : 0 (17.6 %) and anteiso C15 : 0 (12.3 %). The polar lipid profile consists of the major compounds phosphatidylethanolamine, phosphatidylserine, two unidentified aminolipids and one unidentified phospholipid. The DNA G+C content based on the draft genome sequence is 61.2 mol%. Based on the data from the current polyphasic study, 1BT represents a novel species of the genus Hymenobacter , for which the name Hymenobacter artigasi sp. nov. is suggested. The type strain is 1BT (=CCM 8970T=CGMCC 1.16843T).es
dc.format.extent7 h.es
dc.format.mimetypeapplication/pdfes
dc.language.isoenes
dc.publisherMicrobiology Societyes
dc.relation.ispartofInternational journal of systematic and evolutionary microbiology, 2020, 70(9): 4935-4941es
dc.rightsLas obras depositadas en el Repositorio se rigen por la Ordenanza de los Derechos de la Propiedad Intelectual de la Universidad de la República.(Res. Nº 91 de C.D.C. de 8/III/1994 – D.O. 7/IV/1994) y por la Ordenanza del Repositorio Abierto de la Universidad de la República (Res. Nº 16 de C.D.C. de 07/10/2014)es
dc.subjectHymenobacteres
dc.subjectPsychrophileses
dc.subjectBacterial colonizationes
dc.subjectAirborne bacteriaes
dc.subjectMaritime Antarcticaes
dc.subjectOligotrophyes
dc.titleHymenobacter artigasi sp. nov., isolated from air sampling in maritime Antarcticaes
dc.typeArtículoes
dc.contributor.filiacionRoldán Diego M., Universidad de la República (Uruguay). Facultad de Ciencias. Instituto de Química Biológica.-
dc.contributor.filiacionKyrpides Nikos-
dc.contributor.filiacionWoyke Tanja-
dc.contributor.filiacionShapiro Nicole-
dc.contributor.filiacionWhitman William B.-
dc.contributor.filiacionKralova Stanislava-
dc.contributor.filiacionSedlacek Ivo-
dc.contributor.filiacionBusse Hans Jurgen-
dc.contributor.filiacionMenes Rodrigo Javier, Universidad de la República (Uruguay). Facultad de Ciencias. Instituto de Química Biológica.-
dc.rights.licenceLicencia Creative Commons Atribución - No Comercial (CC - By-NC 4.0)es
dc.identifier.doi10.1099/ijsem.0.004362-
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